Villkor

Eftersom vi har många av produkterna från webbutiken även i vår fysiska butik kan det hända att lagersaldo inte stämmer i webbutiken. I värsta fall kan vi ha sålt varan i vår butik innan vi hunnit uppdatera webbutiken.

KÖPVILLKOR
Hos oss är alla beställningar välkomna, stora som små. Samtliga priser anges i svenska kronor inklusive moms. Gällande pris är det som anges när du gör din beställning. För att handla i webbutiken måste du vara 18 år fyllda.

BETALNING

Du kan välja att betala för dina varor på flera olika sätt: Genom Klarna, faktura, delbetalning eller direktbetalning.

OUTLÖSTA PAKET
Om du väljer att inte hämta ut din försändelse från oss och paketet sänds i retur av DHL/Posten förbehåller vi oss rätten att debitera dig 400 kronor för att täcka frakt, returfrakt och administrativa kostnader. Om kostnaden för frakt och returfrakt överstiger 400 kronor, betalar du den faktiska kostnaden. Vi ändrar din faktura via klarna när dina varor kommit i retur till oss. Dvs är erat outhämtade paket värd 1200kr så kommer vi kreditera 800kr. Men är erat paket värt 400kr så blir det plus minus noll och kommer noteras på din faktura hos klarna. Vill du att vi skickar paketet igen tar vi ut en fraktkostnad på 200:- för detta. Har du inte fått någon avisering på 1 vecka efter lagd beställning så är det du som kund som måste kontakta oss. Var noga med att uppge rätt telefonnummer för avisering vid din beställning.  

FRAKT OCH LEVERANSTID 

OBS! Under V34 är vi på inköp och skickar inga ordrar mellan onsdag och fredag den veckan. 

Vi har fraktavtal med DHL och postnord, din order packas löpande och beräknas skickas från oss inom 1-3 arbetsdagar. Detta innebär att lägger du en order på en torsdag så kan den skickas veckan därefter. Leverans till Danmark Norge och Finland kan ta några dagar extra och fraktavgiften ligger på 250kr till Danmark och Finland samt 390kr till Norge, du kan lägga din order precis som vanligt och betala med kort, rätt fraktpris kommer då att visas. Inom Sverige ligger fraktkostnaden på 79kr (fri frakt för ordrar lagda över 1500kr). Avhämtning går också bra om så önskas, välj då Hämta själv i kassan så kan ni hämta vid nästa öppettid, eller mejla mig så gör vi upp en annan dag/tid som passar oss båda. OBS! Fraktpriset gäller inte möbler utan det tillkommer frakt på dessa om ni inte hämtar de i vår fysiska butik i Forsnäs 4, 66591 Kil. Alla våra paket skickas med DHL till närmaste utlämningsställe (om det inte är så litet så det kan gå som varubrev med postnord). Detta för att minska belastningen vid service point och för att du som kund lättare skall få ditt paket hem till dig. Avisering sker via SMS så glöm inte att fylla ut dessa uppgifter vid en beställning. Har du inte fått någon e-post eller SMS-avisering från oss eller DHL inom en vecka från det att du gjorde din beställning åligger det dig som kund att kontakta oss för att få ett aviseringsnummer. Vi tänker på miljön och där av återanvänds alla kartonger vi skickar i från oss, vi har till och med samarbetspartners där vi hämtar tomma kartonger när våra är slut. Detta är ett miljötänk samt samarbete vi är stolta över! 

ORDERBEKRÄFTELSE
Det skickas automatiskt ut en orderbekräftelse till dig när beställningen är genomförd, om det inte kommer någon bekräftelse kontaktar du info@gardsgladje.com. Var noga med att ange rätt mejladress och kolla igenom din skräppost om du saknar orderbekräftelse från oss.

SKADAT GODS
Om varan skadas under transporten ska du genast anmäla detta när du hämtar din försändelsen hos ditt DHL Service Point ombud. Om du inte upptäcker detta förrän du kommer hem, meddela oss via e-mail omgående. Om en vara skadas eller kommer bort då du sänder den tillbaka till oss är det du som är kund som är ansvarig.

REKLAMATIONER
Vi kontrollerar alla varor innan vi skickar ut dem, men skulle varan vara skadad eller på något annat sätt defekt eller om du fått fel produkt eller fel antal så ber vi dig kontakta oss omedelbart (maxtid 5 dagar efter upphämtat paket på servicepoint) via e-mail info@gardsgladje.com så att vi kan rätta till felet. Vi ersätter dig naturligtvis för alla utlägg för att returnera varan till oss. Vi ersätter den felaktiga varan utan några kostnader för dig snarast möjligt. Varor som återsändes till oss mot postförskott eller efterkrav utlöses ej. Kontakta oss alltid om du önskar returnera en vara. Vid eventuella tvister följer vi Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

ÅNGERRÄTT OCH BYTE
Du som kund har 14 dagars ångerrätt enligt konsumentköplagen, om du väljer att returnera är det du som kund som står för returfrakten och administration. Du kan då maila oss för att få en returetikett (kostnaden för dig som kund är då 150kr) . Varan ska skickas tillbaka oanvänd, oskadad och i originalförpackning. Önskar du istället posta ditt paket på egen hand, glöm ej att skicka spårbart och som företagspaket direkt till oss. Vi har ingen möjlighet att hämta ut paket på utlämningsställe. OBS! Har du fått din leverns fraktfri (köp över 1500kr) och väljer att returnera en del av ditt köp så att köpet understiger fraktfri gräns kommer vi att belasta din retur med 79 kr extra i fraktavgift.  Var uppmärksam på att vi inte tar emot returer på färgprodukter då vi inte kan garantera till nästa kund att den förvarats frostfritt. 

Skicka returen till: Gårdsglädje AB, Forsnäs 4, 66591 Kil

Glöm inte att lägga i din ordernummer, namn och telefonnummer i paketet så vi finner rätt  kund som skall krediteras. 

Mejla alltid info@gardsgladje.com innan du returnerar något. Returvarans belopp minus 150kr för frakt (om du väljer att få returetikett från oss)  betalas sedan tillbaka genom Klarna. Vid byte eller retur står du som kund för frakten. 

ÖVRIGT
Samtliga bilder i webbutiken får inte kopieras eller lånas utan mitt godkännande. Ha gärna i åtanke att många utav de produkter jag säljer har en naturlig patina och därför kan en viss variation i färgerna förekomma. Gårdsglädje finner du på både Facebook och Instagram, gå gärna in och följ för att få information om nyheter, erbjudanden och inte minst inspiration. Vid övriga frågor, tveka inte att kontakta oss på info@gardsgladje.com